Pentru a identifica info cheie despre "vacanța forțată", provocată de criza pandemiei noului coronavirus, precum și inițiative relevante despre cursuri online, platforme de învățare, utilizarea digitalului ca modalitate complementară, proiecte, idei,

lansăm secțiunea Clasa virtuală - Educație, pe EURACTIV.ro, în parteneriat cu DGcademy.com.

În secțiunea Clasa virtuală vor fi semnalate și grupate informațiile, poveștile, articolele care vorbesc despre modalități de predare de la distanță, platforme e-learning, platforme de videoconferințe, platforme de învățare și testare, lecții ale profesorilor din mediul virtual, inițiative digitale (la distanță), complementare procesului educațional tradițional.

Preuniversitar

De asemenea, vor fi consemnate informații-cheie despre evoluția "vacanței forțate", cauzate de pandemia noului coronavirus, COVID-19.

În contextul crizei provocate de coronavirus, pentru sectorul preuniversitar, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că încurajează realizarea de cursuri-suport, care să poată fi transmise la distanțăla. De asemenea, ministrul Educației ș Cercetării, Monica Anisie, a spus că nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că Ministerul analizează și posibilitatea realizării online a cursurilor.

La nivel universitar

Trei instituții cu tradiție, din trei centre universitare din țară (Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj), de asemenea Academia de Studii Economice din capitală au anunțat că vor suplini activitățile didactice față în față prin cursuri online.

Aceste platforme își dovedesc utilitatea într-o situație excepțională, cum este criza cauzată de coronavirus, dar pot deveni o adevărată resursă de pregătire și de atragere a elevilor/studenților, de integrare a tehnologiei, a unor soluții digitale în procesul educațonal.

Semnalați-ne inițiativele relevante prin comentarii în subsolul articolului, pe pagina noastră Facebook sau pe email la comunicare[at]digicademy.com

Un frumos argument, de la filosoful Mihai Șora: "Cu atâția profesori (dintre cei mai străluciți) care își mută cursurile în spațiul virtual, presimt că mulți copii vor prinde drag de școală."