Orange România va investi 500 de milioane de euro în următorii trei ani în extinderea rețelei, a spus Jean-Francois Fallacher, directorul executiv al companiei, în cadrul unui eveniment de lansare a noului portofoliu de produse Orange.

Începând de luni, operatorul de telefonie mobilă își modifică portofoliul de abonamente și lansează în premieră pentru piața locală, dar și la nivelul Orange, un serviciu comercial de voce bazat pe tehnologia 4G.

Totodată, Orange va furniza, din 2 noiembrie, serviciul de apel prin rețelele Wi-Fi, fapt ce va permite optimizarea utilizării rețelei operatorului și extinderea acoperirii pentru serviciile de voce în locuri greu accesibile, au declarat reprezentanții operatorului într-o conferință de presă.

Potrivit reprezentanților companiei, serviciile Orange 4G acoperă în prezent 96% din populația urbană și 70% din cea națională, respectiv aproximativ 4.200 de localități.

Compania are în prezent 1,1 milioane de telefoane conectate 4G, au mai spus oficialii furnizorului de servicii de telecomunicații.

La finele lunii iunie, Orange România avea 10,2 milioane de abonați la serviciile de telefonie mobilă, în scădere de la 10,4 milioane clienți după primul semestru al anului trecut.

Veniturile operatorului au crescut în primul semestru cu 1,3% raportat la primele șase luni ale anului 2014, la 454 milioane de euro, susținute de avansul puternic al serviciilor mobile în trimestrul al doilea.