Creditul de nevoi personale reprezintă un instrument care te poate ajuta să finanțezi majoritatea cheltuielilor și achizițiilor majore, de la un inel de logodnă până la reamenajarea casei.

Spre deosebire de cardurile de credit, creditele de nevoi personale oferă o sumă fixă debitorilor, care este rambursată prin intermediul unor rate lunare stabilite din faza inițială a împrumutului.

Datorită tehnologiei moderne, este nevoie de doar câteva minute pentru a solicita un credit de nevoi personale în mod online, fapt pentru care reprezintă o soluție bună și rapidă în momentele în care ai nevoie de sume mari de bani.

Mituri populare despre creditele de nevoi personale

  • Creditele de nevoi personale sunt oferite doar de către bănci 

 Cea mai comună concepție greșită despre împrumuturile personale este că băncile sunt singurele instituții financiare care oferă împrumuturi personale. În timp ce băncile fac parte din instituțiile financiare care oferă împrumuturi, există mai multe companii financiare nebancare ce oferă același tip de produse și servicii. În mai multe cazuri, în care băncile pot respinge cererea de împrumut a unui solicitant din cauza normelor rigide, în timp ce IFN-urile aprobă adesea cererile de la acești clienti, având condiții mai flexibile. 

  • Nu poți solicita un credit de nevoi personale, dacă ai deja un împrumut

 Multe persoane consideră că nu pot beneficia de un credit de nevoi personale dacă au contractat deja un alt tip de credit. Acest lucru nu este adevărat și se aplică aceleași criterii de creditare ca în cazul primului împrumut. Cu alte cuvinte, ești eligibil să aplici pentru un credit, indiferent dacă mai ai sau nu alte împrumuturi. Creditorul examinează cererea în funcție de capacitatea de rambursare, luând în considerare veniturile dovedite și obligațiile existente.  

  • Este dificil să obții un credit de nevoi personale

 În comparație cu un credit imobiliar, obținerea aprobării unui împrumut personal poate fi mult mai simplă. Aplicarea pentru un credit de nevoi personale se face prin completarea unei cereri online. Aprobarea se oferă într-un timp scurt, iar tu te poți bucura de banii necesari în timp real, în mod practic și util. Procesul este atât de simplu încât nu ai nevoie de foarte mult ajutor! Însă, dacă consideri că nu te descurci pe cont propriu, poți lua legătura cu serviciul de call center al instituției vizate, astfel încât să primești suportul necesar. 

  • Este mai bine să optezi pentru un împrumut cu utilizare specifică

 În comparație cu împrumuturile cu utilizare specifică, precum sunt cele auto sau imobiliare, creditele de nevoi personale oferă versatilitate și libertate. În cazul unui astfel de împrumut nu este necesar să împărtășești motivul solicitării acestuia cu instituția către care te orientezi. Altfel spus, poți decide pe deplin cum dorești să utilizezi suma obținută, fapt ce te poate ajuta să împarți banii în mai multe scopuri. De exemplu, cu jumătate din credit poți cumpăra piesele de mobilier ideale pentru o nouă locuință, iar cu cealaltă parte din bani poți achita următoarea vacanță relaxantă.

Așadar, asigură-te că ai înțeles informațiile de mai sus, mai ales dacă te interesează să aplici pentru un credit de nevoi personale care să te ajute să-ți rezolvi problemele financiare.