Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineața la stația de metrou Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor, citat de Agerpres.

Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unități.

Într-un comunicat transmis în data de 25 martie, reprezentanții Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.

În replică, reprezentanții Unității - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislației in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat, la rândul său, că, în condițiile în care acele chioșcuri nu vor fi ridicate până la data limită, "se va restabili legea".

În 26 martie, circulația trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanți ai sindicatului USLM în stația Piața Unirii, aceștia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunțului privind eliberarea spațiilor comerciale și i-a sfătuit pe angajații de la metrou să nu se lase amăgiți.