Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării, Ion Ștefan, a participat vineri, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, la demararea procesului de recepție a Stadionului Arcul de Triumf.

Stadionul, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI), este cel de-al doilea stadion finalizat dintre cele 3 pentru care România și-a luat angajamentul să fie realizate pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la București în contextul Euro 2020, eveniment amânat, în acest moment, din cauza pandemiei generate de COVID19.

"Arena a fost finalizată în aproximativ 17 luni de zile și astăzi demarăm procesul de recepție la terminarea lucrărilor cu toate că termenul contractual era aprilie 2021. Este o arenă modernă, ale cărei lucrări le-am urmărit îndeaproape alături de colegii mei din CNI astfel încât să fie realizate impecabil și în cel mai scurt timp posibil", a declarat ministrul Ion Ștefan.

Complexul este prevăzut cu cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor, care va asigura și spații de cazare și cantonament pentru aceștia. Dotările includ: piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală specifică activității de recuperare sportivă.

De asemenea, complexul sportiv, care va putea fi omologat de beneficiar (Ministerul Tineretului și Sportului) ca arenă de categoria 4 UEFA, este prevăzut cu: vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegat oficial și post control antidoping, spații dedicate mass-media (sală de conferință, masa presei la tribuna oficială cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio și TV, zona flash interviu, zonă pentru studiouri de presă etc.), 42 de locuri de cazare pentru sportivi (33 camere duble, 3 camere single și 6 apartamente) și sală de antrenament.

Valoarea investiției este de aproximativ 28,5 milioane de euro, capacitatea arenei este de 8.155 locuri, întregul complex are o suprafață construită desfășurată de 21.852 mp, iar suprafața de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m și o lățime de 68 m) și este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

Arena va fi omologată și pentru găzduirea de meciuri de rugby pentru competiții de nivel național și internațional.