Digi Communications lansează vineri oferta publică prin care urmărește să vândă peste 21 de milioane de acțiuni la bursa din București.

Digi Communication este acționarul majoritar al RCS&RDS, unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații în România și în Ungaria. RCS&RDS oferă servicii de televiziune prin cablu și televiziune DTH, internet fix, date fixe și telefonie fixă prin intermediul unei rețele de fibră optică care deservește aproximativ 62% din gospodăriile din România, se arată în prospectul de ofertă. Compania operează și o rețea de telefonie mobilă în România și are o ofertă solidă de servicii telecom în rândul comunităților de români din Italia și Spania.

Digi estimează că prețul de ofertă va fi între 38 și 56 de lei pe acțiune, ceea ce înseamnă că valoarea de piață a RCS&RDS este cuprinsă între 780 milioane de euro și 1,2 miliarde de euro, notează Ziarul Financiar. Dacă subscrierea acțiunilor se face la prețul maxim din ofertă, acționarii companiei vor obține 270 milioane de euro din vânzarea acțiunilor deținute.

Listarea Digi poate deveni cea mai mare ofertă de vânzare de acțiuni pe bursa românească, după listarea Electrica în 2014, când statul a obținut peste 440 milioane de euro din vânzarea unui pachet de 51%.

Compania a raportat venituri de peste 840 milioane de euro anul trecut. „Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operațiunile noastre din România au reprezentat 612,7 milioane euro, sau 72,7%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Ungaria au reprezentat 137,9 milioane euro, sau 16,4%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Spania au reprezentat 83,0 milioane euro, sau 9,9% din veniturile noastre totale; iar operațiunile noastre din Italia au reprezentat 9,2 milioane euro, sau 1,1%, din veniturile noastre totale”, se precizează în prospectul de ofertă.