Guvernul alocă 25 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru realizarea obiectivului de investiții „Aeroport Internațional Brașov”, potrivit unei Hotărâri adoptate joi seară.

Hotărârea a fost luată deoarece autoritatea administrației publice locale nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

"Realizarea investiției este prioritară întrucât va contribui la dezvoltarea economico-socială atât a județului Brașov, cât și a județelor învecinate (Harghita și Covasna), care, de altfel, au și adoptat acte administrative prin care să susțină acest demers", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice.

Pentru lucrările de construire a aeroportului, Consiliul Județean Brașov a alocat, până în prezent, din bugetul propriu al județului, suma totală de 160 de milioane de lei.

Prezent joi la Brașov, premierul Ludovic Orban a declarat că lucrările la Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav sunt gata în proporție de 50%, iar anul viitor va fi gata.

"Progresul fizic este de aproximativ 50%. Lucrările se desfășoară cu o viteză mai mare decât viteza stabilită în contract. Constructorul deja a devansat cu peste 30 de zile termenul de finalizare și am convingerea că în cursul anului viitor Brașovul va avea aeroport", a explicat Ludovic Orban.