ANAF scoate la vânzare șase aeronave, cinci dintre acestea având prețuri de pornire a licitației de circa 4.000 de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Avioanele par a fi, totuși, în stare avansată de degradare. Pentru al șaselea avion, aparent în stare mai bună, prețul pornește de la 102.000 de euro.

Avioanele, modele McDonnell Douglas, aparțin, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA., aflată în insolvență acum. În urmă cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnell Douglas.

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

Tender a declarat în 2008, pentru Libertatea, că la începutul anului respectiv a cumpărat, în schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriană cu opt apa­rate de zbor. Jetran Air avea o flotă de opt avioa­ne, dintre care șase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Dou­glas M-83 și un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu fini­saje de lux.