În perioada 10-14 octombrie, Geoffrey R. Pyatt, asistentul Secretarului de Stat pentru Resurse Energetice din cadrul Biroului de Resurse Energetice, călătorește la Istanbul, în Turcia, la București, în România și la Sofia, în Bulgaria.

Geoffrey R. Pyatt  se va întâlni cu reprezentanți guvernamentali și cu lideri din domeniul energiei, pentru a dezvolta relațiile bilaterale și comerciale în domeniul energiei.

Asistentul secretarului de stat va discuta despre eforturile comune de promovare a securității energetice europene, de reducere a dependenței Europei de combustibilii fosili rusești și de favorizare a tranziției către energia regenerabilă, potrivit Ambasadei SUA la București.

La Istanbul, el va susține un discurs la conferința ”Regional Clean Energy Outlook” organizată de Atlantic Council, unde va sublinia cooperarea transatlantică în domeniul energiei.

La București, întâlnirile sale vor promova cooperarea în domeniul energiei nucleare civile și aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic cu România.

La Sofia, el se va întâlni cu reprezentanți guvernamentali și grupuri din sectorul privat, pentru a consolida legăturile de afaceri și coordonarea în domeniul securității energetice.