Banca Mondială nu a primit nicio comunicare oficială de la Guvern despre anularea proiectului de pregătire pentru autostrada Ploiești-Brașov, a declarat vineri Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria al Băncii Mondiale.

"Dacă citiți documentul nostru de strategie o să vedeți că investiția în autostrada Ploiești - Brașov face parte din strategia noastră, pentru că am primit o solicitare de la Guvern în octombrie sau noiembrie anul trecut să pregătim această operațiune. Am înțeles acum din mass media, încă nu am primit nicio comunicare oficială de la Guvern despre anularea acestei operațiuni. Am înțeles din presă că Guvernul nu mai vrea să continue proiectul cu Banca Mondială, ci că ar dori să îl pregătească singur. Vreau să spun că, în primul rând, sunt dezamăgită pentru că am investit foarte mult în pregătirea acestei operațiuni și credem că avem un plan foarte bun. Însă ce vreau să subliniez aici este faptul că proiectul Băncii Mondiale intenționa să pregătească investiția nu neapărat să o finanțeze. Nu am avut o discuție în ultimele zile. Am văzut știrile în presă când eram la Washington. Doar ce m-am întors ieri. Încă nu am avut o discuție cu Guvernul, însă normal, e decizia Guvernului dacă merge mai departe cu proiectul sau nu", a spus Tatiana Proskuryakova, într-o conferință organizată de instituție, scrie Agerpres.

Aceasta a menționat că în România există un decalaj mare în ceea ce privește infrastructura, iar starea foarte proastă a infrastructurii se datorează și faptului că proiectele nu sunt pregătite în mod corespunzător.

Miniștrii Lucian Șova și Eugen Teodorovici au anunțat recent că Guvernul României a renunțat la proiectul cu Banca Mondială pentru autostrada Ploiești-Brașov.