Italia devine prima țară vest-europeană care blochează ChatGPT, pe probleme de protecție a datelor private, transmite BBC. ChatGPT Tehnologia de inteligență artificială a fost creată de OpenAI, cu susținerea financiară a Microsoft.

Autoritatea de reglementare din Italia a spus că blochează aplicația creată de OpenAI „cu efect imediat”, potrivit sursei citate, și a motivat decizia pe baza preocupărilor legate de protecția datelor personale. Autoritatea a anunțat că începe o investigație în ce măsură respectă ChatGPT Regulamentul pentru protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR- Regulamentul 679/2016).

ChatGPT poate răspunde la întrebări folosind un limbaj natural, asemănător celui uman și poate imita stiluri de scriere. Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pe el și a fost adăugat la Bing luna trecută, intenționând să îl includă în aplicațiile sale Office, inclusiv Word, Excel, PowerPoint și Outlook, mai notează BBC. Sunt o mulțime de îngrijorări din perspectiva etică, precum și a protejării locurilor de muncă.  OpenAI nu a răspuns încă solicitării de comentarii a BBC.

Este de amintit, în cotext, că peste 1.100 de personalități, printre care întreprinzătorul Elon Musk și cofondatorul Apple Steve Wozniak, au cerut o pauză de șase luni în cercetarea privind inteligența artificială. Aceștia au cerut "tuturor laboratoarelor de inteligență artificială (AI) să suspende imediat, pentru cel puțin șase luni, pregătirea sistemelor de AI mai puternice decât GPT-4". Detalii