Grupul Beltrame, care a cumpărat combinatul de oțeluri speciale de la Târgoviște, vrea să investească peste 250 milioane de euro pentru modernizarea acestuia, dar vrea să și dezvolte un alt combinat, a anunțat miercuri Guvernul.

Guvernul susține dezvoltarea investițiilor în industrie pentru modernizarea economiei naționale, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții grupului Beltrame, după finalizarea de către aceștia a achiziției Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște.

În cadrul discuțiilor, compania italiană a prezentat planurile de investiții majore în retehnologizare, pentru producerea de oțeluri speciale în condiții de protejare a mediului.

„Investițiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgoviște vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oțelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producția va începe în următoarele luni. Reprezentanții grupului au anunțat că au în plan dezvoltarea, la Târgoviște, a unui nou combinat, pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate. Aceste investiții vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă. Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu electricitate a capacităților de producție”, a precizat guvernul.