Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a susținut aproape 30 de proiecte, în special din sectorul privat.

Banca a sprijinit 29 de proiecte din România, în 2017, alocând 546 milioane de euro sub forma de împrumuturi sau investiții de capital. Din aceste finanțări, 93% au fost acordate unor companii private, se arată într-un comunicat al instituției

Până acum, BERD a investit în total 7,8 miliarde de euro în România în peste 400 de proiecte.

Potrivit băncii, investițiile de capital făcute anul trecut în România au atins suma record de 122 milioane de euro, fiind vorba de nouă proiecte.

În România, BERD se implică mai ales în domeniul financiar, prin promovarea unor instrumente de finanțare, în domeniul infrastructurii, cu scopul reducerii disparităților dintre regiuni, dar și pentru îmbunătățirea managementului și governanței în corporații și restructurarea firmelor de stat.

Anul trecut, banca a finanțat și investiții greenfield, precum o capacitate de reciclare a uleiurilor industriale uzate sau o nou fabrică de aliaje ușoare, dar și proiecte de expansiune, precum extinderea unui lanț de farmacii sau a unei facilități logistice de lângă București. În plus, BERD a acordat împrumuturi autorităților locale din Sibiu, Brașov și Constanța pentru achiziția de mijloace de transport în comun.