Odile Renaud-Basso, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, se află în prima sa vizită oficială în România, în format virtual, pentru întâlniri cu autoritățile, cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

„Cu reforme accelerate și o capacitate crescută de administrare a proiectelor, (România) ar putea deveni cu siguranță o destinație de top 5 pentru finanțările BERD”, a scris Renaud-Basso pe Twitter.

Întâlnirile lui Odile Renaud-Basso, care a fost numită președinte al băncii în octombrie 2020, se vor axa pe recuparea post-pandemie și susținerea investițiilor, în special modalități prin care banii BERD pot susține revenirea economică și pot suplimenta fondurile europene.

„În pofida pandemiei, economia România are una dintre cele mai rapide creșteri din UE și are un enorm potențial nedezvăluit în materie de lucrări de infrastructură și reforme ale companiilor de stat”, a mai spus Odile Renaud-Basso.

De la începutul anului 2021, BERD a semnat contracte de investiții în valoare totală de 127 milioane de euro în România. Anul trecut, banca a furnizat finanțări de 340 milioane de euro pentru proiecte din România.

BERD este, de altfel, principalul investitor instituțional în România, cu investiții de circa 9 miliarde de euro acordate până în prezent.