Bitcoin Cash este una dintre numeroasele criptomonede disponibile pe piață. Această nouă criptomonedă, denumită și „noul aur” al lumii financiare, merită să fie în atenția traderilor care doresc să investească în criptomonede.

Ce este Bitcoin Cash?

 

Bitcoin Cash este o criptomonedă relativ nouă, lansată în august 2017. Bitcoin Cash are una dintre cele mai mari capitalizări de piață, deși lansarea sa a stârnit multe controverse.

Unul dintre motive este că Bitcoin Cash este copilul Bitcoin. De fapt, Bitcoin Cash a fost creat ca o diviziune a Bitcoin, ca urmare a unor dezbateri intense în comunitatea Bitcoin. Pe scurt, dimensiunea blocului Bitcoin de 1MB a creat probleme în capacitatea de procesare a tranzacțiilor. Deoarece o parte a echipei Bitcoin nu a fost de acord cu tehnologia SegWit, care ar fi trebuit să rezolve această problemă, au luat decizia de a mări capacitatea blocului Bitcoin Cash la 8 MB. 

Bitcoin Cash - Puncte forte și puncte slabe

 

Ca beneficiu pentru utilizatori, Bitcoin oferă tranzacții instantanee, comisioane minime de tranzacționare, 24 de tranzacții pe secundă și o capacitate de milioane de tranzacții pe zi.

Cu siguranță, noile blocuri Bitcoin Cash nu mai erau compatibile cu blocurile Bitcoin de bază, dar faptul că tehnologia folosită a fost aceeași i-a convins pe mulți investitori. După un început cu ezitări, Bitcoin Cash și-a câștigat poziția printre cele mai populare criptomonede.

Un alt eveniment care a contribuit la performanțele Bitcoin Cash este introducerea pe platformele de tranzacționare a criptomonedelor Coinbase și GDAX. Capacitatea de a cumpăra și vinde Bitcoin Cash pe aceste platforme a sporit încrederea în investițiile Bitcoin Cash. 

Care este viitorul pentru Bitcoin Cash?

 

Bitcoin Cash are un potențial speculativ ridicat, iar evoluția pe termen lung este imposibil de prevăzut, așa cum este în cazul tuturor criptomonedelor. Pe termen lung, evoluția cursului Bitcoin Cash nu depinde numai de oferta și cererea de pe platformele de tranzacționare, depinde și dacă populația adoptă această criptomonedă ca un instrument de economii sau ca mijloc de plată zilnic.

În acest sens, pentru a face Bitcoin Cash mai atractiv pentru publicul larg, echipa Bitcoin Cash a planificat o nouă actualizare pentru 15 mai 2018, prin creșterea dimensiunii blocului la 32 MB și prin integrarea codurilor OP pentru introducerea contractelor inteligente. Aceste noi evoluții ar trebui să permită Bitcoin Cash să proceseze un volum de tranzacții mai mare comparabil cu volumul tranzacțiilor PayPal.

Aceasta este o mișcare ambițioasă, iar performanța Bitcoin Cash după această actualizare va influența direct viitorul acestei criptomonede. Unii profesioniști spun că această actualizare a consolidat Bitcoin Cash, în timp ce alții consideră că această actualizare este inutilă, o soluție disperată pentru a convinge mai mulți utilizatori să adopte Bitcoin Cash.

Investiți sau nu în Bitcoin Cash?

 

În lupta Bitcoin Cash vs Bitcoin doar timpul va arăta care este cea mai puternică criptomonedă. Este imposibil să faceți predicții precise despre evoluția cursului Bitcoin Cash. Ca majoritatea criptomonedelor, Bitcoin Cash este caracterizat de o volatilitate ridicată. Cu toate acestea, în comparație cu alte criptomonede care există pe piață de ani buni, Bitcoin Cash a câștigat o poziție respectabilă în rândul traderilor de criptovalute.