“Nu avem niciun răspuns de la Gazprom, dar vom asigura suficient gaz natural, astfel încât, chiar dacă nu avem gaz rusesc, să nu ne confruntăm cu o insuficiență de gaz”, a declarat directorul executiv al Bulgargaz, la bTv, informează 24 Chasa.

„Am anunțat recent lansarea a patru licitații pentru furnizarea de gaze naturale lichefiate - două pe termen scurt, pentru noiembrie și decembrie, una pe termen mediu, cu care vom acoperi întregul an 2023 și o licitație extrem de strategică pe 10 ani, în îndeplinirea deciziei guvernului interimar de a mări capacitatea viitorului terminal de la Alexandroupolis”, a declarat Denița Zlateva, directorul executiv al Bulgargaz.

Potrivit acesteia, abordarea anterioară de a se lansa licitații lună de lună a pus Bulgargaz în situația de a asigura cantități și pentru acest an. „Există interes pentru licitații. Licitația pentru noiembrie trebuie să fie finalizată la data de 4 octombrie, licitația pentru decembrie la 18 octombrie, cea anuală la 4 noiembrie. Ne așteptăm ca prețul gazului pentru luna octombrie să fie sub 240 de leva”, a mai spus Denița Zlateva.  

„Noi, ca parte din contract, continuăm să-l îndeplinim. Trimitem în fiecare zi cereri pentru cantitățile convenite zilnic, primim confirmări că vor fi livrate zero cantități”, a adăugat ea.

Bulgargaz încă mai are un contract în vigoare cu Gazprom până la sfârșitul anului 2022.

Sursa: RADOR