Camera de Comerț și Industrie a României consideră că noile măsuri de supraimpozitare reprezintă o lovitură gravă la adresa stabilității economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor de state și private.

"Modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunțate, fără o dezbatere publică și fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică. Comunitatea de afaceri din România se aștepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor și crearea de locuri de muncă și nu să impună măsuri de supraimpozitare", potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).
 
Măsurile de supraimpozitare intră "în contradicție flagrantă" cu angajamente asumate de însuși prim-ministrul Viorica Dăncilă, care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire: "Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a ușura și de a simplifica viața economică, nu de a o complica".
 
"Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiții și implicit, crearea de noi locuri de muncă în România. Solicităm Guvernului României să renunțe de îndată la măsurile de supraimpozitare și să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România și asupra angajaților lor", se mai arată în comunicat.