Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi prezentat în ședința de luni a Guvernului pentru a fi aprobat, a anunțat ministrul finanțelor, la începutul ședinței de joi.

În acest context, Cîțu a spus că "există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenți cu partea de cheltuieli din buget". Cîțu a prezentat și câteva măsuri, una referitoare la rambusarea TVA, iar alta privind prorogarea unor termene pentru depunerea situațiilor financiare.

Una dintre ordonanțele introduse pe ordinea de zi a ședinței de joi reglementează, printre altele, rambursarea TVA cu control ulterior. "Luna trecută, am rambursat patru miliarde lei și acum o să rambursăm, nu știu exact cifra, mai rapid, pentru a avea companiile acces la lichiditate", a spus ministrul.

Cîțu a mai vorbit despre prorogarea termenelor pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2019, respectiv a raportărilor contabile încheiate la 31 decembrie 2019 și prelungirea până la 31 iulie 2020 inclusiv.

Florin Cîțu a vorbit și despre facilități pentru producția de alcool denaturat. "Pentru alcool denaturat avem și în Ordonanță facilități la importuri, din Republica Moldova în special, și aici este pentru producția internă. Și în Ordonanță avem valorificarea stocurilor de alcool care a fost confiscat. Acum ar fi fost distrus. Pe perioada stării de urgență vrem să-l valorificăm", a mai afirmat Cîțu. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va prezenta un proiect privind unele stimulente fiscale pentru cei care produc alcool și vor să se reprofileze pe producția de alcool denaturat.