Ministrul finanțelor promite că măsurile de susținere a economiei vor depăși 7% din produsul intern brut până la sfârșitul acestui an.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu susține că „pachetul de susținere a economiei” o să depășească 7% din PIB până la finalul anului. „Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3,2% din PIB)”, a menționat ministrul de finanțe. 

Astfel, potrivit acestuia, sumele injectate suplimentar în economie de guvern reprezintă: 14,4 miliarde de lei prin măsuri fiscale, 250 de milioane lei - bonificații la plata impozitului pe profit, 3,2 miliarde de lei - rambursare TVA în plus față de anul trecut, 6,9 miliarde de lei - cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut și 9,8 miliarde  de lei - cheltuieli legate direct de COVID-19.

„La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei - 2,9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat”, a precizat Cîțu. 

Ministrul susține că programul de stimulare a stopat declinul economiei în 2020 și „garantează o creștere economică puternică în 2021”.