Ministrul finanțelor susține că programul implementat de guvernul liberal a reușit să susțină companiile private, în vreme ce adversarii politici din PSD nu vor decât să saboteze economia.

„Toți românii trebuie să știe că România este poate singura țară din Uniune care va avea creștere economică în primul trimestru. Vom avea cifrele în câteva zile și veți vedea”, a spus Florin Cîțu, ministrul finanțelor, într-o dezbatere în Parlament.

Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, intitulată „Virusul Cîțu a infectat economia națională”.

Dar ministrul a răspuns foarte agresiv acuzelor PSD, spunând că semnatarii moțiunii sunt „criminali”, în opinia sa, pentru că „și-au permis să șantajeze acest Guvern amenințând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgență”, jucând astfel „poker cu sănătatea românilor”.

„Timp de două luni în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament, într-un mod criminal și populist, toate aceste măsuri. Spun criminali pentru că, dacă propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat România în haos economic. Dar cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moțiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectați de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime și în România și peste tot în lume, pentru a-și promova moțiunea și agenda politică”, a spus ministrul de finanțe.

„Acum mă adresez doar semnatarilor acestei moțiuni: cât de ticăloși să fiți încât să vă folosiți de acest virus ca să atacați Guvernul României. Nu am pretenția să vă cereți scuze față de mine. Știu că mă urâți, că mă înjurați pe unde apucați. Dar dacă aveți un minim de respect pentru români ar trebui să vă cereți public scuze în special familiilor îndoliate”, a mai spus Cîțu.

Ministrul a enumerat măsurile de sprijin economic  - de la programul pentru IMM-uri și suspendarea popririlor și executărilor silite, la amânarea ratelor bancare și a termenelor de plată pentru impozite, precum și rambursări mai mari de TVA și fonduri acordate pentru agricultură - spunând că efectul acestora s-a văzut în scurt timp.

„Prin aceste măsuri am lăsat în economie 10 miliarde de lei în martie. Și efectul s-a văzut imediat în încasările din aprilie. Am depășit pe timp de criză încasările găștii PSD-iste”, a mai spus Cîțu.