Guvernul a cheltuit 16,1 miliarde de lei pentru investiții în primele șase luni ale anului 2020, cea mai mare sumă alocată investițiilor în ultimii zece ani, susține ministrul fiunanțelor Florin Cîțu.

„Am continuat să investim MASIV și în luna iunie și se vede. 16.1 miliarde lei cheltuiți pe investiții în primele 6 luni din 2020!!! Cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani!????????????”, a postat Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul susține că guvernele PSD au investit în aceeași perioadă „DOAR 6 miliarde în 2017 și 9 miliarde în 2018”.

Cîțu spune că guvernarea PNL a schimbat paradigma și s-a concentrat pe investiții, care „reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat”.

Ministrul nu a dat mai multe detalii, dar datele publicate recent de Ministerul de Finanțe arată o creștere semnificativă după primele cinci luni, iar Cîțu susține că au continuat investițiile „masive” și în iunie.

„Cheltuielile pentru investiții, care includ cheltuielile de capital, precum și cele aferente programelor de dezvoltare finanțate din surse interne și externe, au fost în valoare de 13,0 mld. lei, înregistrându-se cel mai înalt nivel al cheltuielilor pentru investiții pe primele 5 luni din ultimii 10 ani. Acestea sunt cu 35,8% mai mult decât aceeași perioadă a anului precedent. În cadrul bugetului general consolidat, majorările apar la bugetul de stat și la bugetele locale atât din fonduri naționale, cât și aferente proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile”, a comunicat Ministerul Finanțelor în urmă cu o săptămână, cu ocazia prezentării execuției bugetare pentru perioada ianuarie-mai.