Ministrul finanțelor a anunțat duminică una dintre măsurile pe care le propune pentru susținerea economiei și a companiilor afectate de epidemia de coronavirus.

„O mică parte din pachetul substanțial de susținere a economiei. Suntem gata să oferim garanții pentru ca IMM-urile să aibă acces la capital de lucru cu dobândă ZERO, fără alte comisioane, cu perioadă de grație extinsă, în valoare de până la 10 miliarde lei”, a scris pe Facebook Florin Cîțu, ministrul finanțelor.

Impactul pozitiv în economie este estimat la aproximativ 70 miliarde de lei, a precizat ministrul.

Cîțu a spus zilele trecute că guvernul va anunța în scurt timp măsuri economice pentru a combate efectele negative ale epidemiei de coronavirus. 

„Dacă estimările făcute în aceste zile pentru creșterea economică în UE se adeveresc, o să fie nevoie de un pachet substanțial, resurse publice și private, pentru a susține economia României - minim 1% din PIB. Pregătesc resurse financiare inclusiv pentru acest scenariu”, a scris sâmbătă pe Facebook Florin Cîțu.

Comisia Europeană a avertizat că este foarte probabil ca UE să intre în recesiune economică în acest an. Economia României este în mare măsură dependentă de evoluția economiilor europene, dat fiind că statele membre UE atrag trei sferturi din exporturile companiilor românești.