Executivul UE vrea să îmbunătățească modul în care sunt gestionate și investite fondurile europene.

Comisia a lansat miercuri un apel în vederea exprimării interesului pentru participarea într-o acțiune-pilot având ca obiectiv furnizarea de asistență autorităților de management din statele membre, a anunțat executivul european într-un comunicat. Noul demers va oferi asistență autorităților de management în elaborarea unor fișe de parcurs detaliate și atotcuprinzătoare, care să includă obiective clare, precum și în implementarea acțiunilor identificate.

„Politica de coeziune nu se rezumă doar la fonduri europene, ci și la utilizarea cât mai eficientă a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioară care să garanteze cele mai bune rezultate pentru cetățenii europeni”, a spus comisarul pentru politică regională Corina Crețu.

„Această inițiativă-pilot va oferi asistență autorităților de management selectate în pregătirile pentru următorul cadru financiar, post-2020”, a subliniat Crețu.

Bugetul UE prevede fonduri structurale și de investiții europene (fonduri ESI) de peste 450 miliarde de euro în perioada de finanțare 2014-2020.