Tronsonul face parte din drumul de mare viteză spre Moldova pe relația Nord-Sud.

Compania Consitrans va elabora Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru drumul de mare viteză Focșani-Bacău, într-un contract în valoare de circa 20 de milioane de lei semnat miercuri, potrivit Companiei de Autostrăzi.

Tronsonul de circa 110 km face parte din drumul de mare viteză spre Moldova pe relația Sud-Nord, pe ruta Ploiești-Pașcani, pentru care deja s-au mai semnat două contracte pentru studii de fezabilitate și proiectare pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani, scrie HotNews.

Obiectul contractului constă în elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul de mare viteză Focșani-Bacău, pregătirea documentației de atribuire pentru execuția lucrărilor, precum și asigurarea asistenței pentru susținerea aplicației de finanțare și asigurarea asistenței pe durata desfășurării procedurii de achiziție publică pentru execuția lucrărilor, în conformitate cu Caietul de Sarcini și cu respectarea legislației în vigoare.

„Valoarea contractului este de 20.123.408,52 Lei fără TVA, iar durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului”, transmite CNAIR.