După ce Consiliul Economic și Social a dat un aviz negativ bugetului pe anul în curs, premierul Florin Cîțu a acuzat politizarea acestui organism.

Avizul dat astăzi de Consiliul Economic și Sociale (CES) pe proiectul de ordonanță de urgență trimis de Guvernul României privind măsurile de austeritate este negativ, scrie Economica.net.

”Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr ... Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019”, a scris, pe Facebook, premierul Florin Cîțu.

În apărarea bugetului, Cîțu a mai precizat că, potrivit Consilului Fiscal - ”România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile”. ”Acesta este avizul profesioniștilor”.

Avizul CES e consultativ.

Joi după-amiază are loc o ședință de Guvern, în care urmează să fie adoptat un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative care are în vedere reducerea unor cheltuieli structurale.