Comisarul european Corina Crețu, candidat din partea Pro România la alegerile europene, a spus că aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte, dar, înainte de a avansa termene, Guvernul trebuie să se asigure că economia e pregătită

„În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei românești, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang și (...) în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetățenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulți bani”, a spus Corina Crețu, într-o conferință de presă.

Ea a spus că este îngrijorată de tensiunea dintre Guvern și Banca Națională, „pentru că sunt cele două entități care trebuie să pregătească economia românească” pentru aderarea la zona euro, transmite Agerpres.

„Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetățenii României această tranziție, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a mai spus Corina Crețu.

Crețu s-a arătat îngrijorată de „dublul limbaj” al PSD în legătură cu atitudinea față de Uniunea Europeană. „Nu înțeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeași echipă, aceiași oameni de pe aceeași scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăvește românii”, a spus comisarul european.