Ministrul economiei, Virgil Popescu și ministrul finanțelor, Florin Cîțu, au cerut sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus.

”Ne gândim și la ce va fi după ce va trece această criză, pentru că eu sunt optimist că vom învinge împreună coronavirusul și această criză și trebuie să știm ce facem după coronavirus, pentru că, după părerea mea, probabil și economia va trebui restartată, resetată și adaptată noilor cerințe. Acum vedem că începem să lucrăm foarte mult de acasă, să folosim comunicațiile și probabil va trebui să ne adaptăm foarte mult în zona de comunicații, să avem comunicații foarte bune, foarte solide”, a declarat duminică, la Realitatea Plus, ministrul economiei, Virgil Popescu.

El a precizat că a avut sâmbătă o audioconferință cu BERD, la care a participat și ministrul de finanțe, Florin Cîțu.

”Le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie post-coronaviurs, de dezvoltare economică, pentru că vreau să fim pregătiți când va trece această criză, să vedem liniile și direcțiile în care economia românească trebuie să se îndrepte după această criză", a spus Virgil Popescu.

Totodată, Popescu a anunțat cu Guvernul lucrează la un al doilea val de măsuri, pentru a putea face față noilor provocări apărute în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanța Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020.  Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale recomandă tuturor angajaților care își desfășoară activitatea în domeniul agricol să completeze declarațiile pe proprie răspundere prevăzute ca anexa la OM, pentru a confirma deplasarea între domiciliu și locul de muncă, ținand cont de specificul activităților din sectorul vegetal, zootehnic, apicol și industrie alimentară iar, la rândul său, angajatorul va elibera o adeverință prin care va confirma faptul că angajații realizează activități de producție în domeniul vegetal, zootehnic, apicol ori în industria alimentară.Conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producție din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol și al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfășoare în cele mai bune condiții în această perioadă.

INFOGRAFIC COVID-19 în România: Ordonanța militară nr. 2/2020 - ce prevede. DOCUMENTELE adoptate

Mai mult pe EurActiv »