Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a verificat cereri de subvenții și a observat că pe liste sunt și agricultori cu vârsta de peste 100 de ani. El spune că a vrut să se convingă că există, că nu este o defecțiune a sistemului.

Petre Daea i-a găsit pe fermierii vârstnici în județul Argeș. Un alt fermier care a făcut cerere pentru subvenții a murit la trei zile după ce a depus actele.

 

„Pe tabloul de sinteză al cererilor pentru subvenții erau și cinci persoane care au depășit 100 de ani, dar unul dintre ei a decedat după trei zile după ce a depus cererea. Stimați colegi, zâmbetul dvs. îl leg de dorința acestor oameni care au vrut să nu se despartă de pământ, cum de altminteri bine spunea un coleg aici: orice poți să învingi, dar lipsa de teren și nesiguranța lui te scoate din joc. M-am dus la cei doi, am vrut să mă conving dacă este o deformare a sistemului, dacă cumva este o eroare a sistemului, să fiu convins că există cu adevărat, iar centrul meu de calcul este bine conectat la realitate. În Argeș i-am găsit pe cei doi fermieri, respectiv o doamnă de 101 ani cu 6 hectare și un domn ca bradul, rețineți, ca bradul (de drept n.r.), care împlinește pe 3 iunie, 103 ani. Le-am dat salutul de respect într-un an de salut pentru tot trecutul nostru și de plămădit pentru viitorul nostru. Veți vedea și fotografiile dumnealor pentru a vedea că este o realitate și nu o ficțiune", a precizat, miercuri, ministrul Agriculturii, la Conferința Națională a Agricultorilor.