Ministrul bulgar al inovării și creșterii, Daniel Lorer, a declarat că Bulgaria va introduce moneda euro la 1 ianuarie 2024.

Răspunzând unei întrebări privind planul de adoptare a monedei unice, Lorer a subliniat că nu există nicio dezbatere cu privire la dată sau la decizia asupra a ceea ce trebuie făcut. "1 ianuarie 2024 este data", a explicat ministrul, relatează Darik, preluat de RADOR.

Partenerii din coaliția de guvernământ de la Sofia au convenit asupra unui plan național pentru introducerea monedei euro.

În cadrul consiliului de experți extraordinar convocat de vicepremierul Asen Vasilev, s-a convenit ca data introducerii monedei euro să rămână 1 ianuarie 2024, iar planul să fie dezbătut în Parlament.

"Primul nostru pas este să cădem de acord asupra planului la nivelul consiliului de coaliție, după care, presupun că va ajunge în parlament. Dar nu există nicio dezbatere despre dată. Acest lucru a fost acceptat de guvernul anterior, așa că noi ne mișcăm după datele stabilite. În ceea ce privește modul în care avansăm, mesajul meu către Parlamentul bulgar și în special către partenerii de coaliție este să arătăm o mare responsabilitate pentru acest proces, astfel încât să se poată desfășura cât mai repede posibil", a menționat Lorer.

Sursa: RADOR