Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, anunță că a fost publicat în transparență decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță.

Acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar în 2022 a fost principala temă de discuție în cadrul primei întâlniri de lucru pe care ministrul Cadariu a convocat-o cu reprezentanți ai mediului asociativ de profil.

„Sistemul românesc de acordare a vocherelor de vacanță este un exemplu de bună practică și aș menționa o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulației turistice interne, sprijinirea comunității locale, refacerea forței de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar și crearea unor noi oportunități de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparență decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022”, a declarat Daniel Cadariu, citat într-un comunicat de presă.

Reprezentanții mediul asociativ au agreat inițiativa și au apreciat demersul de consultare proactivă. Pe viitor, pentru mai multă predictibilitate, dar și pentru a crește atractivitatea acestora în fața angajatorilor din mediul privat, se are în vedere inclusiv actualizarea și îmbunătățirea legislației specifice voucherelor de vacanță, se mai arată în comunicat.

+++

Pe 18 februarie, Guvernul Cîțu a adoptat o Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Concret, prin OUG s-a decis, printre altele, eliminarea voucherelor de vacanță pe anul 2021.