Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, după discuțiile la Guvern privind majorarea salariilor din educație, că s-au discumai multe variante de calendar și procente, dar discuțiile s-au amânat până pe 15 septembrie.

”Au fost avansate mai multe variante de calendar și procente, dar nu putem da un răspuns până nu știm stadiul legii salarizării și ce se va întâmpla cu Codul Fiscal (...) În 15 septembrie vom veni cu elementele concrete”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

"S-a decis că se vor face toate eforturile pentru urgentarea finalizării legii salarizării pentru sistemul bugetar”, a mai spus Cimpeanu.

„Am putea avea către sfârșitul anului o creștere salarială. Noi acest lucru îl sperăm și pentru asta am venit aici. Dar procentele vor fi stabilite în următoarea întâlnire (...) Noi sperăm către sfârșitul anului ca învățământul să primească în avans procentele pe care le-ar avea de primit în anul viitor. Mai avem 10% în acordul pe care-l avem cu guvernul semnat la finalul anului trecut”, a afirmat Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale "Alma Mater".

El a mai spus că personalul din învățământ speră că vor fi reintroduse și sporurile ”care au fost pierdute, precum cel pentru doctorat”.

La întâlnirea privind propunerile de majorare a salariilor din educație au participat premierul Victor Ponta, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Rovana Plumb, și reprezentanți ai sindicatelor. 

După ce Guvernul a decis, săptămâna trecută, majorarea, prin Ordonanță de Urgență, a salariilor din sănătate, de la 1 octombrie, sindicatele din educație au solicitat ca de același tratament să beneficieze și angajații din învățământ.

Premierul Victor Ponta a precizat însă că majorarea salarială se va face "deocamdată doar pentru medici". ”Toată lumea își dorește un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem putem să majorăm pentru medici, așa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a declarat Ponta.