In luna iulie, prin sentinta definitiva, Curtea de apel Cluj respinge recursul formulat de DNA in dosarul "Remarul 16 februarie" astfel ca toti inculpatii au fost achitati. Este unul din cele mai vechi dosare aflate pe rolul instantelor. In alte dosare, monitorizate in cadrul sectiunii dedicate pe site-ul HotNews.ro, cu termene de judecata in luna iulie, numaratoarea zilelor continua.

Alte dosare, cu termen in luna iulie:

Pentru "Dosarul Cosma - 10% din lictatiile publice pentru partid" - in luna iulie, la termenul de judecata, au fost mentinute masurile de arest la domiciliu pentru doi inculpati si a fost stablit un nou termen de judfecata la data de 1 septembrie.

Dosarul Maria Lili Schutz - a fost amanata cauza de doua ori in luna iulie si a fost stabilit un nou termen pentru data de 9 septembrie.

Situatia celor mai vechi Dosare penale in care sunt implicate proceduri de achizitii publice:

2522 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul ”Chinezariilor Hidroelectrica” – prejudiciu de 1,8 milioane euro

 
TERMEN DE JUDECATA | 1 SEPTEMBRIE 2014


Fostul director al Hidroelectrica Traian Oprea i alte 11 persoane au fost trimise in judecata in 2006 pentru ca a achiziționat fara licitație, la prețuri supraevaluate echipamente electrice chinezeti in valoare totala de 1,8 milioane euro. Dosarul are un prim termen la Curtea de apel Bucuresti in septembrie, dupa ce , la data de 20 iunie 2013, Tribunalul Bucuresti pronunta sentinta de condamnare a celor 11 inculpati. In total judecatorii i-au condamnat pe cei 11 la 47 de ani de inchisoare.


 

Dosar finalizat in 2454 zile de la inceperea urmaririi penale

Dosarul "Remarul 16 Februarie"

 
SENTINTA DEFINITIVA: Inculpatii sunt achitati

Fostul director general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 26 august 2010, alaturi de alti doi fosti directori ai companiei, pentru achizitia supraevaluata a sase locomotive second-hand. Prejudiciul estimat se ridica la aproape 3 milioane de lei, adica 700 de mii de euro. Achizitiile au avut loc in perioadamartie-octombrie 2005. In luna iulie 2014 prin sentinta definitiva  Curtea de apel Cluj respinge recursul formulat de DNA astfel ca toti inculpatii au fost achitati.