În cadrul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Interreg IPA România-Serbia, au fost selectate, în vederea finanțării, două proiecte de infrastructură mare, în valoare totală de 14 milioane de euro.

Proiectele sunt în domeniul managementului situațiilor de urgență și dezvoltarea infrastructurii medicale în zona de graniță.

Acestea își propun să îmbunătățească infrastructura de sănătate și cea pentru protecția civilă și gestionarea dezastrelor în zona de graniță, inclusiv prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, precum și pregătirea profesională a personalului medical și a celui implicat în situațiile de urgență.

Proiectul dedicat managementului situațiilor de urgență în zona de graniță vizează creșterea siguranței și protecției populației, prin îmbunătățirea capacității de intervenție a serviciilor profesionale de urgență și a comunităților locale din zona transfrontalieră.

Proiectul dedicat infrastructurii medicale are ca obiectiv creșterea accesului populației din mediul rural la servicii medicale de calitate în domeniul depistării timpurii și tratării cazurilor de demență.