”Am trecut de la carioci la slide-uri”, afirmă deputatul USR Cătălin Drulă, adăugând că a mai văzut ”acest film de prea multe ori în ultimii 15 ani”.

”Secțiunea privind infrastructura de transport din programul de relansare propus de Guvernul Orban constă în 2 slide-uri cu o listă de proiecte aruncate acolo de-a valma. Am mai văzut acest film de prea multe ori în ultimii 15 ani, cel puțin. Cei care urmăresc infrastructura își aduc aminte de hărțile colorate ale lui Dan Șova din 2013 și îngrijorarea despre cum vom întreține în anul 2020 trei mii de kilometri de autostradă. Genul acesta de plan pompos, fără nimic concret, a rămas sub numele de "carioci colorate”. Acum avem slide-uri de PowerPoint în loc de carioci, dar nivelul de seriozitate e cam același”, a comentat pe Facebook Cătălin Drulă planul de relansare economică al liberalilor.

Drulă critică faptul că planul propus de Guvern nu explică deloc cum vom ajunge să creștem de zece ori ritmul actual de investiții în infrastructură:

”De unde bani și, mai important, cu cine facem investițiile astea? Cu aceleași companii de stat anchilozate pline de toți politrucii PDL, PSD, PNL, etc? Cu CNAIR? În primul rând este nevoie de REFORMĂ în gestionarea marilor investiții. Project management pe un plan de zeci de miliarde de euro nu faci cu băieții și fetele de la partid. Ori ce-am observat, și spun asta cu tristețe, este ABSENȚA ORICĂREI PREOCUPĂRI a acestui guvern pentru reformare în infrastructură. Compania CNIR tot 0 angajați are după 4 ani - nici PSD și nici PNL n-au vrut să operaționalizeze o nouă structură în care sa fie profesioniști și oameni capabili de project managment pentru investiții mari de infrastructură”.