Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 33,6% în trimestrul al doilea față de aceeași perioadă din 2019, în timp ce înmatriculările de vehicule pentru transportul de mărfuri au fost mai mici cu 24,7%.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat scăderi la toate categoriile. Astfel, înmatriculările de autobuze ṣi microbuze au fost mai mici cu 78,7%, s-au înregistrat cu 33,6% mai puține autoturisme, ṣi cu 19,6% mai puține mopede ṣi motociclete.

Tendința a fost similară și în cazul înmatriculărilor noi de vehicule noi pentru transportul pasagerilor, cu scăderi pe toate categoriile, respectiv cu 84,5% la categoria autobuze ṣi microbuze, cu 39,5% la categoria autoturisme ṣi cu 11% la categoria mopede ṣi motociclete.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la toate categoriile astfel: la categoria autotractoare cu 51,8%, la categoria remorci ṣi semiremorci cu 25,2% ṣi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 18,8%, arată datele INS.

Și față de primul trimestru din 2020, înmatriculările de autovehicule au scăzut în trimestrul al doilea, perioadă în care o mare parte a economiei a fost aproape complet închisă din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit datelor INS, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 29,3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au marcat o scădere cu 17,1%.