Premierul spune că bugetul pentru 2021 nu este gata încă, pentru că mai așteaptă propuneri de reforme de la ministere. Dar Florin Cîțu insistă că guvernul va pune economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă.

„Proiectul de buget pe 2021 întârzie puțin pentru că am cerut ca subvențiile și cheltuielile din domeniul public să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele care vin”, a spus luni premierul Florin Cîțu.

Ca urmare, guvernul nu va discuta în ședința de marți proiectul de buget, acesta fiind amânat pe săptămâna viitoare sau o altă ședință din această săptămână, notează HotNews.

Anterior, premierul scrisese pe Facebook că guvernarea PNL a reușit anul trecut să stabilizeze economia și să reducă la maxim impactul crizei. 

„Anul trecut am stabilizat economia. Anul acesta reparăm ce au distrus socialiștii. Punem economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.