O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se află la București în perioada 27 mai-7 iunie.

„Luni, o echipă FMI, condusă de Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni la București, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești, cunoscută sub denumirea Consultare pe Articolul IV. Echipa va discuta cu autoritățile române evoluțiile și politicile economice”, a declarat reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

El a precizat că vor avea loc întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Banca Națională a României (BNR) și alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale, iar misiunea va da publicității o declarație și ar urma să susțină o conferință de presă la finalul vizitei, în data de 7 iunie.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românești, în baza consultărilor pe Articolul IV, amintește Agerpres.