Constructorul auto american Ford lansează marţi, în fabrica sa de la Craiova, producţia noului Puma, primul vehicul hibrid construit în România, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

„Ford marchează astăzi începutul producţiei de serie a noului Ford Puma la uzina de ultimă generaţie din Craiova, pentru a răspunde cererii clienţilor din segmentul cu cea mai rapidă creştere din industria auto. Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat în România. Ford Puma a fost dezvăluit la sfârşitul lunii iunie a acestui an şi se alătură gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid”, se arată într-un comunicat al producătorului auto.

Pentru a susţine producţia noului model, Ford a angajat începând de anul trecut aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina din Craiova. De la preluarea fabricii în 2008, Ford a investit în total 1,5 miliarde euro la Craiova.

„Sunt onorat şi mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou şi deosebit capitol reprezentat de lansarea producţiei noului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci şi primul cu tehnologie hibridă integrată”, a afirmat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajaţi care, pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova în 2008, vor fabrica în paralel două vehicule.

Noul Puma va fi disponibil spre vânzare la sfârşitul acestui an şi va fi comercializat pe toate pieţele europene Ford.