România nu este deloc pregătită să treacă la etapele viitorului în domeniul energetic, așa cum fac deja alte țări, a declarat marți Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul Deloitte și fost ministru al energiei.

„Vă spun cu multă sinceritate: România este absolut nepregătită pentru ce urmează, este absolut nepregătită să gestioneze această tranziție energetică. În ultimele șase luni am discutat cu mulți miniștri, prim-miniștri, șefi de companii și știu ce fac alte țări, cum încearcă să se adapteze, cum încearcă să tragă beneficii din această tranziție energetică. Din păcate noi suntem absolut nepregătiți, suntem într-o perioadă în care sistemul nostru energetic este afectat de populism, este afectat de un naționalism prost înțeles, care nu are nicio legătură cu patriotismul. Este afectat de foarte multă prostie”, a spus Nicolescu, citat de Agerpres.

Nicolescu a crtiticat și lipsa investițiilor în domeniul energetic, amintind că proiectele despre care se vorbește acum nu sunt deloc noi.

„Mi-aduc aminte că am fost studentul domnului ambasador Mihnea Constantinescu la Politehnică, ulterior am fost și asistentul său, și vorbeam de aceleași proiecte ca și astăzi. Dar lumea s-a schimbat între timp și mi-aș dori ca România să fie un jucător și nu un spectator la această schimbare”, a mai afirmat Nicolescu.

Răzvan Nicolescu a fost ministru al energiei în 2014, iar în perioada 2014-2016, președintele Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie.