Miniștrii de externe ai celor patru țări se întâlnesc marți, 7 aprilie, în Budapesta pentru a discuta despre posibila participare la planurile Rusiei care vizează noul gazoduct Turkish Stream. 

Întâlnirea are loc înaintea vizitei la Moscova a premieruloui grec Alexis Tsipras. Miniștrii de externe vor explora potențiala participare a celor patru țări la planul Rusiei și ar intenționa, potrivit EurActiv.com care citează cotidianul grec Kathimerini,să adopte o declarație comună de interes în acest proiect. 

Gazoductul, anunțat de Vladimir Putin la Ankara în decembrie, ar urma să înlocuiască proiectul South Stream și ar urma să fie construit pe teritoriul Turciei. 

Citește articolul complet pe EurActiv.com 

Recent Ambasadorul Rusiei la Budapesta a declarat că Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuție de gaze naturale livrate în principal de Rusia, datorită capacității sale de stocare. 

Citește mai mult aici 

Potrivit Economica.net, Odată ce Turkish Stream, succesorul lui South Stream, va fi finalizat la sfârșitul anului viitor, rușii renunță la tranzitul de gaze prin gazoductele din Ucraina, deci și din România. Țara noastră nici nu va mai importa gaze direct din Rusia, însă producția internă ar trebui să fie suficientă ca să acopere consumul.

Citește mai mult aici