Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de aproximativ 1,62% la sfârșitul anului trecut.

OTP Bank România a ajuns la un acord cu grecii de la NBG pentru preluarea Banca Românească, tranzacție în urma cărora își majorează cota de piață la 4%. OTP va deveni astfel cea de-a opta bancă din România după valoarea activelor, conform datelor de la finalul anului 2016.

Finalizarea tranzacției va avea loc la începutul anului viitor și este condiționată de obținerea acordului autorităților de supraveghere, a anunțat OTP.

Potrivit sursei citate, tranzacția implică acțiunile Băncii Românești deținute de National Bank of Greece, precum și achiziția portofoliului suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale acesteia.

„Clienții Băncii Românești nu sunt afectați în niciun fel de această tranzacție. În momentul de față, condițiile contractuale rămân neschimbate”, menționează OTP.

Cele două părți nu au dezvăluit valoarea tranzacției.

La sfârșitul anului trecut, activele totale ale Băncii Românești se ridicau la circa 1,57 miliarde de euro. În prezent, Banca Românească are 1.148 angajați, 109 filiale și 118 ATM-uri.