Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege care abrogă un act normativ care suspenda dreptul companiilor de stat de a accesa fonduri din sectorul privat, a spus miercuri premierul Florin Cîțu. Șeful PSD amenință cu proteste în stradă.

„În ședința de Guvern a fost aprobat un proiect de lege foarte mult așteptat... de economia privată, proiect care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare și neîncredere în România, o lege aprobată atunci în Parlamentul României, iar proiectul de acum abrogă acea lege, o lege care suspenda dreptul companiilor din România, unde statul e acționar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de guvern de miercuri.

Premierul a precizat că proiectul de lege va fi trimis către Parlament pentru dezbateri și adoptare.

„E un mesaj clar pentru investitori, atât din România și din exterior, că acest Guvern e unul care susține investițiile, un Guvern care știe că are nevoie de investiții pentru a se dezvolta și este un semnal corect”, a mai spus premierul.

Legea 173/2020 a fost inițiată și votată de majoritatea PSD din precedentul Parlament și interzice pentru o perioadă de 2 ani privatizarea sub orice formă a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută.

În replică, Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că social-democrații se vor opune în Parlament abrogării legii și chiar vor protesta în stradă. 

„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, a scris șeful PSD pe Facebook.