Guvernul a majorat bugetul total al schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei, conform Agerpres.

Cabinetul Ciucă a modificat, în ședința de joi, HG nr. 807/2014.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie - 26 iulie fiind depuse 193 de proiecte de investiții, unele dintre acestea având valori mari.

"Schema de ajutor de stat are în vedere finanțarea investițiilor realizate de întreprinderi în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este susținerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare. Proiectele de investiții aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă și plata unor contribuții la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde lei", se arată în comunicat.