După reîntoarcerea în Parlament a legii privind darea în plată a imobilelor ipotecate, cei care s-au împrumutat pentru a-și cumpăra o locuință și au dificultăți în a plăti ratele rămân și fără soluția insolvenței.

Guvernul a amânat cu un an termenul de intrare în vigoare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice, până la sfârșitul lui 2016.

În ședința de miercuri a guvernului, cabinetul a discutat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, care urma să fie aplicată de la sfârșitul acestui an.

Amânarea termenului de aplicare a legii este argumentată de Guvern prin faptul că nicio etapă necesară implementării legii, precum aprobarea normelor metodologice și formarea comisiilor de insolvență la nivel central, nu a fost îndeplinită, scrie profit.ro. 

„Guvernul nu a dorit, dar este nevoit să amâne legea. Guvernul consideră că legea este oportună, dar vrea să fie și funcțională”, a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al executivului, la finalul ședinței de guvern.