Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze faptul că beneficiază de asigurare de sănătate şi contribuabilii care nu au depus Declaraţia 600, în urma prorogării termenului de depunere, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan.

"În legătură cu faptul că s-a prorogat termenul, e adevărat că se pune un semn de întrebare asupra faptului dacă contribuabilii beneficiază sau nu de asigurare de sănătate în această perioadă. Răspunsul îl vom da printr-o OUG care este în lucru şi sperăm ca săptămâna aceasta sau viitoare să venim cu o precizare care să spună că da. Situaţia nu diferă cu mult faţă de ceea ce a fost în anii trecuţi", a precizat Viorel Ştefan, potrivit Agerpres.

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, care prevede că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie. Prima ordonanță de urgență a Guvernului Dăncilă a amânat însă doar termenul de depunere a declarației 600, nu şi plata contribuțiilor sociale datorate pentru activități independente. Aceasta trebuie făcută până la 25 martie.