Premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au progrmate lui întâlniri cu reprezentanții Tarom și Blue Air pe tema crizei COVID-19 care a afectat și companiile de zbor.

Astfel, de la ora 14:30, este programată întâlnirea cu reprezentanții companiei Tarom, iar de la 15:30 cea cu reprezentanții Blue Air.

Comisia Europeană a aprobat, la finalul lunii februarie, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, planul României de a acorda un împrumut temporar în valoare de aproximativ 36,7 milioane de euro (circa 176 de milioane de lei) companiei aeriene de stat TAROM.

Prin această măsură se va asigura faptul că serviciile de transport aerian vor continua să fie prestate în mod ordonat, în special pe numeroasele rute pe care TAROM este singurul furnizor, și că pasagerii nu vor fi afectați de perturbări ale traficului aerian, fără a se distorsiona în mod nejustificat concurența pe piața unică.

În februarie 2020, România a notificat Comisiei intenția sa de a acorda TAROM un împrumut pentru salvare în valoare de aproximativ 36,7 milioane de euro, deoarece societatea aeriană se confruntă cu un deficit acut de lichidități din cauza creșterii puternice în ultimii ani a costurilor sale de exploatare ca urmare a îmbătrânirii flotei sale. În absența ajutorului, TAROM nu va mai fi în măsură să își îndeplinească obligațiile de plată și să își mențină activitatea.