Guvernul a decis prelungirea mai multor măsuri active, până la 30 iunie 2021. În plus, în perioada cursurilor online, părinții vor beneficia, până la finalizarea anului școlar, de zile libere plătite

Aceste decizii vin după ce Guvernul a prelungit alte inițiative precum șomajul tehnic și timpul flexibil de muncă

Ce măsuri sunt prelungite până la 30 iunie 2021, potrivit Ministerului Muncii:

- 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

- 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări.

- 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

„În plus, se vor acorda zile libere plătite pentru părinți în perioada cursurilor online. Părinții vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului școlar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut”, a mai transmis ministerul, într-un comunicat emis după ședința de guvern de miercuri.