Aplicația pune la dispoziția întreprinderilor mici, din toate domeniile de activitate, indiferent dacă au sau nu cunoștințe de tehnologie, un set de instrumente ușor de folosit și accesibile care să le sprijine în abordarea riscurilor cibernetice.

GEIGER asigură securitatea cibernetică a întreprinderilor mici, atât cele din zona IT cât și non-iT Cluj. Produsul este dezvoltat printr-un proiect internațional Orizont 2020, care pune la dispoziția întreprinderilor mici din toate domeniile de activitate, care nu au neapărat cunoștințe de tehnologie, un set de instrumente ușor de folosit și accesibile care să le sprijine în abordarea riscurilor cibernetice.

Odată cu noua aplicație lansată, orice IMM poate începe să își îmbunătățească securitatea cibernetică.

„Securitatea cibernetică nu este simplă, dar măsurile simple pot face toată diferența – odată ce știi că acestea sunt măsurile pe care trebuie să le iei! GEIGER ajută întreprinderile mici să își înțeleagă riscurile și să aleagă cele mai bune instrumente și acțiuni pentru a rămâne protejate. Conștientizarea și responsabilizarea tuturor celor implicați în mica afacere sunt esențiale, iar acest lucru este ceea ce oferă GEIGER”, potrivit lui Samuel Fricker, profesor la FHNW, Elveția, și coordonator al proiectului GEIGER.

Aplicația GEIGER le va permite utilizatorilor să își evalueze cu ușurință nivelul de securitate cibernetică, să cunoască cele mai mari amenințări, să selecteze instrumente și acțiuni optime, dar și să se conecteze cu experți (Security Defenders) care îi vor sprijini în efortul către o securitate cibernetică robustă.