​Comisia Europeană insistă ca România să realizeze autostrada Pitești-Sibiu, care este în prezent un segment lipsă a Coridorului pan-european Rin-Dunăre, parte a rețelei trans-europene de transport (TEN-T).

„Încă de la începutul negocierilor cu privire la programul de Infrastructură Mare, Autostrada Sibiu-Pitești a fost identificată ca fiind elementul lipsă al coridorului TEN-T Rin-Dunăre. Așadar această autostradă reprezintă cea mai mare prioritate de investiții. Costul total estimat este de aproape 2 miliarde de euro, prevăzut în Programul de Infrastructură Mare 2014-2020, iar contribuția Uniunii Europene este estimată la 1,25 miliarde de euro”, a declarat, pentru HotNews, comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Crețu a atras atenția că România trebuie să-și „revizuiască modul în care își finanțează rețelele de transport”, precum și banii alocați pentru construcție și întreținere. „Este evident că bugetul fondurilor structurale și de investiții europene și bugetul național pentru proiecte de transport 2013-2020 nu vor putea acoperi toate proiectele” prevăzute în Master-Planul de Transport aprobat de Guvern, a mai spus Crețu.

În context, comisarul european a insistat ca România să vină cu „proiecte mature” pentru a fi finanțate din fondurile europene 2014-2020.

Citiți articolul complet pe HotNews.ro