Orange a semnat un acord de principiu cu guvernul privind cumpărarea operațiunilor fixe ale Telekom România, la care și statul român este acționar, scrie HotNews.

​Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a semnat un acord de principiu cu Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor pentru preluarea operațiunilor fixe ale Telekom România și crearea unei noi entități în care statul român va deține 20% din acțiuni, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului

Un Memorandum privind semnarea acestui acord de principiu ar fi fost prezentat și săptămâna trecută în ședința de Guvern, potrivit surselor HotNews.ro.

Acordul de principiu semnat între Orange și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vizează strict acțiunile deținute de grupul elen OTE la fostul Romtelecom, nu și participația statului la fostul Cosmote. Potrivit surselor HotNews.ro, operațiunile mobile din Telekom România (fost Cosmote) ar putea fi cumpărate ulterior de către DIGI/RCS&RDS.

Citiți restul articolului pe www.hotnews.ro